24. veljače 2020. Udruga hrvatskih studenata u inozemstvu uz podršku Veleposlanstva Republike Hrvatske u Kopenhagenu i uredom Hrvatske turističke zajednice u Stockholmu održala svoju prvu Večer Hrvatske Kulture u Aalborgu, Danskoj.

Događaj, organiziran na engleskom jeziku u sklopu hrvatskog predsjedanja Vijećem EU, je okupio preko 60 mladih, kako Hrvata tako i stranaca. Osim uvodne riječi glavnog organizatora Leonarda Miodraga, gosti događaja su imali priliku slušati izlaganja veleposlanice Tine Krce, direktora Ureda HTZ-a za Skandinaviju i Nordik Vedrana Sušića te gradskog vijećnika u Aalborgu Lasse Frimand Jensen.

Ovime bismo htjeli izraziti najveće poštovanje i zahvalu veleposlanici Tini Krce koja je održala iznimnu prezentaciju i odgovorila na brojna relevantna pitanja na otvorenoj panel disukusiji, Vedranu Sušiću na odličnoj prezentaciji o čarima i ljepotama hrvatskog turizma te uvaženom vijećniku Lasse Frimand Jensen na izražavanju svoje podrške za hrvatsku zajednicu u Danskoj.

Na kraju, posebne zahvale Leonardu Miodragu i Andreju Ivankovu na ovoj odličnoj inicijativi te Jeleni Periši i Mateju Perglu na pomoći oko organizacije.

Photo: Edina Jakub & Jonas Zinkevičius

-Vaš dragi UHSI