Jeste li ikada čuli pjesmu „Here comes the Sun?“ E pa ako živite u Engleskoj, možete biti prilično sigurni da sutra neće biti sunčano. Ni slijedeći dan. Ni dan nakon toga! Ako ste naviknuti na hrvatsku klimu, život u Engleskoj može biti mali šok za mnoge od nas!

Evo danas sam se lijepo probudila u 9 (pola sata nakon što je sunce izašlo) i već je bilo mračno u tri. Predivno, zar ne? Ali ni to nije kraj svijeta iako se ponekad može tako činiti.

Danas ću s vama podijeliti 3 strategije za održavanje „pozitive“ bez obzira na to kakvo je vrijeme.

  1. Uvijek imajte kišobran u torbi. Nije ni potrebno gledati „weather app“ jer vjerojatnost da će padati kiša veća je nego da vam aplikacija prikaže točnu prognozu! Isplati se imati šareni kišobran da vam u život unese malo boje (90% vašeg okoliša će biti sivo)!
  2. Kupite si „Light Therapy” lampu. Ja sam svoju naručila preko Amazona i upalim ju tijekom dana kada zađe sunce, a želim ostati dobro raspoložena. Kao što znate, kada nema sunca, količine melatonina nam padnu u tijelu i zbog toga postajemo umorni. Light therapy lampa je jako žarka i držat će vas budnim kada je oko vas, u 3 popodne, potpuno sivilo! Kad nema sunca, stvorite ga!
  3. Nadite si teretanu i pobrinite se da se redovito krećete. Kada cijeli tjedan pada kiša, lako je ostati doma čitavo vrijeme, što može loše utjecati na vaše raspoloženje. Nemojte dopustiti da prekrasno englesko vrijeme pobijedi i zarobi vas u kuću!

Iako ovi savjeti mogu pomoći, svi znamo da je najbolja strategija bookirati let nazad za Lijepu našu. 😉